Tippiwan

31 oktober 2011 § 2 reacties

Gisteravond ging ik weer op stap, zoals vrijwel elke zaterdag. Wat een schril contrast met de avond ervoor, wat me al vele malen vaker opgevallen is. Het publiek op vrijdag is zoveel leuker en gemoedelijker dan dat op de zaterdag. De bezoekers waren gemiddeld de helft van onze leeftijd en de vrouwen dubbel zo vijandig als de avond ervoor.

Maar goed, gisteravond. Vriendin en ik stonden aan de bar. Of hingen, eigenlijk. Meelallend met de voornamelijk Halloween themed muziek (‘Cause this is thriller! Thriller night! Ta dum dum dum dum dum dum, ta dum dum dum dum dum dum, wooooo hooooo!),  tegelijkertijd de drukke menigte scannend naar leuk manvolk. Multitasken, wij draaien onze hand er niet voor om. Op nog geen twee meter afstand zat een Oosterse jonge vrouw op een kruk, ik noem haar voor het gemak Tippiwan*. Voor Tippiwan stond een man. Een veertiger, met vettig haar, enge glimlach, bierbuik, absoluut geen catch en al zeker geen match. Hij stond dicht tegen Tippiwan aan en betastte haar continu. Streelde haar wangen, pakte haar hand. Keek haar verliefd geil met zijn glimmende kraaloogjes aan. Steeds als zijn handen afzakten richting Tippi’s kont, schudde ze haar hoofd en duwde ze zijn handen terug. Als in, dat hadden we niet afgesproken mister.

Hij probeerde haar een aantal keer op haar mond te zoenen maar dan wende ze met een vies gezicht haar hoofd af. Ik ving even haar blik. Wat keek ze ongelukkig, ze onderging het allemaal. En wat ging dat glas wijn snel leeg. Klok klok klok. Nog sneller dan die van mij, en geloof me, da’s knap. Het was duidelijk, ze was aan het werk. En hij was haar klant. Ze vertrokken niet veel later. Ik had met haar te doen. Als ik rijk geweest was had ik op hem afgestapt, gevraagd wat hij voor haar had betaald en hem die poen gegeven. En haar vervolgens op een wijntje getrakteerd aan de bar.

Besef me ook wel weer dat het dus ook even anders kan. Ik heb een keus. Ik kan die engerd die tegen me aan kwam zitten vannacht aan de bar, met zijn onfrisse adem en slechte gladde praatjes heel duidelijk maken dat ik niet op hem zit te wachten. Tippiwan moet zulke creeps ondergaan. Want, the money. Dan nog heeft Tippi W. natuurlijk wel degelijk een keus, ik weet het, maar kennelijk heeft Tippi het geld zo hard nodig. Maar toch. Ik heb het zo slecht nog niet.

* Een personage uit Gooische Vrouwen, de tv serie die ik nog regelmatig zo ontzettend mis. Gelukkig heb ik de DVD box nog.

Advertenties

§ 2 Reacties op Tippiwan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Tippiwan voor Sanne in the City.

Meta

%d bloggers liken dit: