Mijn zoon heeft smaak

4 juli 2010 § 4 reacties

Dat waren de woorden die denk ik nog wel het hardste aankwamen. Want, had je zoon dat de afgelopen tien jaar niet dan? Oh nee, natuurlijk niet. Nee, ik was altijd te dik, een enkele keer te dun en werd het woord anorexia zelfs gemompeld, ik was te stil, ik had teveel katten, ik was vreemd want ik at geen vlees. En geen vis? Nee, ook geen vis. Miss freak.

De misprijzende blikken die werden uitgewisseld onderling, ik zag ze heus wel. Ze ontgingen me niet. Misschien kwam ik daarom niet al te graag over de vloer en voelde ik altijd spanning, er kon ieder moment een opmerking komen over mijn gewicht, uiterlijk, kleding of levensstijl. Kinderen liegen ook niet en ik merkte de laatste jaren afstand ook met hen. Zo jong nog. Ik was altijd zo leuk en zo lief en werd altijd meegetrokken, zelfs geruzied over wie naast tante Sanne mocht zitten. Dat werd een heel stuk minder de laatste tijd. Ik weet dondersgoed waarom en neem het ze ook niet kwalijk. Ze hebben mama en oma iets te vaak horen praten over die stomme Sanne. Natuurlijk wil je dan niet meer naast haar aan tafel zitten, ook niet met kerst. Nee, dan doe je net alsof ze er niet is. Raymond werd overigens gek genoeg ook zo behandeld de laatste tijd door hen.

Laatst maakte ik een account aan op Facebook. Ik was het vanmiddag wat verder aan het ontdekken en zag aan de zijkant een aantal mensen staan, die dan weer een connectie zouden kunnen hebben met jou via jouw contacten. Raymond stond ertussen. Ach, dacht ik nog, ik ben zo lekker aan het verder gaan met mijn leven, ik klik, kan mij het schelen. Al klikkend kwam ik erachter dat ene J. vriendjes met hem was geworden, eveneens met mijn ex-schoonmoeder en ex-schoonzus. Het zal toch niet…ja hoor, mijn vermoedens werden bevestigd.

Leuk om eindelijk te zien wie J. is, hahahaha! Stond er onder haar foto op Facebook, datum een maandje nadat Raymond hier in tranen vertrok, geschreven door mijn eigenste ex-schoonmoeder. Eindelijk? Hoe lang moet iets duren voor je spreekt van een eindelijk, iemand een idee? Een week? Een maand? Toen op die verjaardag kort voordat ik gedumpt werd door Raymond, wist de hele kamer met visite al dat Raymond uiteindelijk J. mee zou nemen, alleen zwierf ik nog als een lastige vlieg om zijn hoofd? Toen? Die week voor hij hier snikkend de deur achter zich dicht trok? Wat een acteur.

J. heet ze dus. Blond, jong, slank en uit Den Haag. Ah! Dus dat was “het oude maatje in Den Haag” waarover Raymond zei dat hij er was mee gaan stappen. Ja, ja. Zat hij al die keren in Den Haag wanneer hij overwerkte en laat thuis kwam? Ik, oelewapper eerste klas, die het allemaal geloofde? Niet twijfelde, want als er toch verdorie iemand in deze wereld was, die ik kon vertrouwen, dan was het Raymond wel?

Even wat fucking Facebook feiten voor ik weer in huilen uitbarst:
– Ze veranderde haar status van ‘single’ naar ‘taken’ niet lang nadat Raymond uit mijn leven stapte
– Ze schreef op Koninginnedag dat haar vriendje haar ieder moment kwam ophalen om een weekend weg te gaan
– Ze is dus bevriend geworden met Raymond, mijn ex-schoonmoeder en ex-schoonzus
– Ik haat haar
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond
– Ik haat Raymond

Advertenties

§ 4 Reacties op Mijn zoon heeft smaak

 • Zigi schreef:

  Ik sta perplex, wat een oetlul!Maar laat hem maar, als hij jou zo behandeld zal hij ook nog wel een keer zo behandeld worden.Peter je bent een zak eerste klas en kijk maar eens goed in de spiegel en probeer jezelf dan maar eens recht in de ogen te kijken. Gaat nie lukken nie LUL!

 • ZsaZsa schreef:

  Pfffffffff voelde het op dag één al aankomen, en jij waarschijnlijk ook. Nu wordt het bevestigd. Netzoals Zigi zegt en ik vaker zeg…Karma bestaat. Weet er alles van. Wellicht iets om zelf een blog aan te gaan wijden. Anyway, het blijft een schoft. Niet omdat hij verliefd wordt op iemand anders. Dat kan nu eenmaal gebeuren. Dat kan iedereen overkomen. Maar wel om hoe hij met jou, en jou gevoel is omgegaan, hoe hij het heeft afgehandeld en hoe hij je aan de kant heeft gezet als oud vuil. Dat hij geen ruggegraat heeft, dat hij niet de moed heeft, het verstand heeft om normaal het gesprek aan te gaan, uit te leggen wat er speelt in zijn leven, hoe de situatie is en hoe hij de oplossing ziet. Nee, mijnheertje is letterlijk met zijn staart tussen zijn benen vertrokken.En wat die blonde slanke muts betreft: na je veertigste gaat alles hangen (helaas ook ervaring mee). De indruk van je schoonfamilie lijkt me die van 'ah, een nieuw speledingetje in de family…. waar ze vast na een aantal maanden op zijn uitgekeken en dan heeft blonde dolly alle shit. Waar jij van af bent. Want jij mag gewoon jezelf zijn. Hoeft je niet tegenover één of andere familie te verondschuldigen dat je bent wie je bent. Ik weet dat je je kut voelt. En dat mag, dat moet. Maar diep van binnen weet je dat je meer bent dan dat hele slappe zooitje bij elkaar. Jij bent sterk, jij hebt dit doorstaan, en ik ken je….je bent er alleen maar beter uit gaan zien. Tuurlijk zegt dat niets van hoe je je van binnen voelt. En ik leef intens met je mee. maar het is wel mooi meegenomen…….Enne Natalie,bedenk één ding…. 'hoe je eraan komt…..raak je er ook weer vanaf… '.KarmaPETER JE BENT EEN GROTE SLAPPE ZAK ZONDER RUGGEGRAAT.

 • ZsaZsa schreef:

  verontschuldigen…..

 • meneertjewaarom schreef:

  Je schrijfstijl is zalig om te lezen. en ja hoor, facebook onthult alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Mijn zoon heeft smaak voor Sanne in the City.

Meta

%d bloggers liken dit: